Hívj :  +3630/95-58-731

Szénégetők útja

Home  >>  Szénégetők útja

Mátraszentimre – Cserkő bánya pihenő – Bőgős rét
A mátraszentimrei önkormányzat 2004-ben eredményesen pályázott, így valósulhatott meg több éves előkészület után a Szénégetők útja. A már meglévő – a Széchenyi utca végéből induló -, Bőgős-rétre vezető, kedvelt sétaút ideális adottságait használták ki a tervezéskor. A mindössze 600 méter hosszú sétány alig 30 méteres szintemelkedést jelent, így valóban kellemes időtöltést kínál azoknak is, akik nem különösebben kedvelik a fárasztó, hosszú túrákat.

 

A Szénégetők útja a Cserkő bánya pihenőtől indul. Az 1990-es évekig az itt bányászott nyersanyag, az ún. “cserkő” – sötétszürke-feketés, tömött szövetű andezit, keménysége, fagy- és kopásállósága miatt – a mátrai üdülőhelyek jellegzetes építőanyaga. A kiépített pihenőnél a bányáról ismertető olvasható.

 

A Szénégetők útja 13 táblát tartalmaz, ezeken a fotók mellett rövid ismertető szöveg olvasható többek között az alábbi témákról: fák, ehető és mérgező gombák, emlősök, madarak, erdőművelés, vadgazdálkodás, aktív pihenés. A Szénégetők útja a Bőgős-réten ér véget. A rét kiépített tűzrakóhelyekkel, padokkal rendelkezik, így kiválóan alkalmas egy kis piknikezésre.

 

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.